Sediile şi punctele de lucru ale unor firme din Bucureşti, Ilfov şi Teleorman sunt percheziţionate, joi, de poliţişti, 13 persoane suspectate de evaziune fiscală de 1,2 milioane de euro urmând să fie audiate de anchetatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, administratorii societăţilor comerciale vizate în anchetă ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, pentru a nu plăti integral impozitul pe profit şi TVA. Aceştia ar fi fost sprijiniţi în activitatea infracţională de administratori ai unor societăţi comerciale de tip “fantomă”.

“Sumele de bani corespunzătoare facturilor emise, peste 20 de milioane de lei, ar fi fost retrase din conturile societăţilor pe care le controlau şi remise reprezentanţilor societăţilor beneficiare”, a aprecizat sursa citată, într-un comunicat de presă.

Administratorii firmelor ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu estimate la 5,5 milioane de lei (echivalentul a 1,2 milioane de euro). De asemenea, anchetatorii suspectează că aproape cinci milioane de euro ar fi fost supuşi procesului de spălare de bani.

În urma percheziţiilor vor fi duse la audieri 13 persoane, iar anchetatorii vor ridica documente financiar-contabile, înscrisuri şi alte mijloace folosite în activitatea infracţională.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.