Casa memorială din Bârlad a fostului preşedinte comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost afectată de un incendiu izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, la o anexă a imobilului, flăcările distrugând o parte din acoperişul clădirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit la acoperişul unei anexe a casei din Bârlad în care a crescut Gheorghiu-Dej şi ulterior s-a extins la locuinţă. 

Un trecător a observat flăcările şi a sunat la numărul de urgenţă 112, la intervenţie fiind trimise două autospeciale cu apă şi spumă.

"În momentul în care echipajele au ajuns, incendiul se manifesta la acoperişurile de la casa memorială şi o anexă a imobilului. Intervenţia a fost de scurtă durată întrucât s-a reuşit rapid localizarea şi stingerea flăcărilor, fără ca acestea să se extindă şi în interiorul imobilului", a declarat, luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

În urma cercetărilor, pompierii au constatat că incendiul a izbucnit de la un foc făcut în apropierea casei memoriale, după ce vântul a ridicat scântei până la acoperişul anexei.

Născut în 1901, la Bârlad, Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost liderul Partidului Comunist Român în perioadele 1944-1954 şi 1955-1965 şi preşedintele României între anii 1961-1965. Casa memorială de la Bârlad este în prezent în conservare, însă autorităţile locale vor ca în acest an să deschidă în imobil un muzeu al comunismului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.