Poliţiştii vasluieni au declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei locuinţe din Berezeni, distrusă în urma unui incendiu provocat intenţionat de către persoane necunoscute care, după ce au spart un geam, au pătruns în interiorul imobilului şi i-au dat foc. Piromanii au profitat de faptul că proprietarul casei construite recent este plecat la muncă în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O locuinţă recent construită în localitatea Berezeni a fost distrusă, miercuri, în urma unui incendiu provocat de către persoane încă neidentificate de către poliţişti, după ce au pătruns în imobil şi i-au dat foc. De altfel, susţin pompierii vasluieni, cel care a sunat la numărul de urgenţă 112 a sesizat faptul că incendiul se manifesta în interiorul casei şi la acoperiş, iar unul din geamurile casei era spart.

În consecinţă, în zonă au fost trimise două echipaje de pompieri, din care unul al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fălciu, dintr-o comună învecinată, precum şi o vidanjă, pentru asigurarea rezervei de apă.

”La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului casei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 160 de metri pătraţi, şi în interiorul locuinţei. Din cercetările efectuate la faţa locului, se pare că împrejurarea determinantă a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere. O altă sursă nu putea fi, în condiţiile în care locuinţa nu era conectată la reţeaua de electricitate şi nici nu avea vreo sursă de căldură care ar fi putut conduce la declanşarea incendiului”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Petru Iftene.

La sesizarea pompierilor, poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a-i depista pe cei care dat foc locuinţei din Berezeni.

”În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Proprietarul este plecat la muncă în străinătate, imobilul fiind nelocuit”, a precizat responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

În urma incendiului, locuinţa a fost distrusă, intervenţia pompierilor durând câteva ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.