Un accident feroviar a avut loc, miercuri dimineaţă, în triajul Gării Arad, unde o locomotivă care urma să se cupleze la o garnitură de cisterne pline cu motorină a intrat cu viteză în primul vagon, singurul gol, şi l-a ridicat de pe şine, rupând liniile de mare tensiune. Pompierii au asigurat zona, spunând că dacă existau scurgeri, putea izbucni un incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul feroviar a avut loc în timpul manevrării unei locomotive care urma să fie cuplată la o garnitură formată din 24 de vagoane cisternă, din care 23 erau pline cu motorină. Acestea urmau să fie trimise într-o localitate din judeţul Bihor.

Conform unor surse din Staţia CFR Arad, în timpul manevrelor efectuate de către cei doi mecanici, locomotiva a intrat cu viteză mare în garnitură. Prima cisternă, cea la care urma să se cupleze, a fost lovită atât de puternic, încât s-a ridicat de pe şine şi a rupt liniile de înaltă tensiune.

”În prima cisternă, conform procedurilor de siguranţă, nu exista combustibil, însă toate celelalte erau încărcate cu motorină. S-a luat imediat măsura asigurării perimetrului de către pompieri”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Pentru că în momentul ruperii liniile de tensiune s-a produs un scurtcircuit, pompierii spun că putea izbucni un incendiu, dacă existau scurgeri de motorină. Totuşi, nu s-au semnalat scurgeri din cele 23 de vagoane cisternă, însă zona rămâne sub supraveghere.

Urmează ca o macara de mare capacitate să fie adusă în gară pentru a repune garnitura pe şine.

Traficul feroviar nu este afectat de accident, care a avut loc în triaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.