Cineastul Stere Gulea lucrează la finalizarea poveştii Moromeţilor, aflându-se în prezent în faza de cercetare şi scriere a scenariului, după cum a declarat luni pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stere Gulea a adaptat primul roman „Moromeţii” al lui Marin Preda în 1987. Din distribuţie au făcut parte Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Florin Zamfirescu şi Gina Patrichi. Trei decenii mai târziu, a lansat „Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Iosif Paştină, Dana Dogaru şi Oana Pellea în distribuţie.

Al doilea film a fost lansat pe 16 noiembrie 2018 şi a generat încasări de 3,7 milioane de lei, fiind vizionat în cinematografe de peste 192.000 de spectatori, potrivit cifrelor Cinemagia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Lucrez acum la un scenariu. Vreau să închei povestea cu anii 1950, povestea Moromeţilor. Cercetez mai multe cărţi despre acea perioadă, despre comunism. Mi-am fixat un fel de datorie, mai ales după «Moromeţii 2». Văzând interesul şi discuţiile stârnite, mi-am zis să încerc”, a declarat Stere Gulea pentru News.ro. „Sunt în faza scrierii scenariului şi voi vedea dacă iese ceva care să mă convingă. Mai am mult de lucru”, a completat el.

Filmul „Moromeţii 2”, producţie Libra Film, îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945 - 1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Tensiunile continuă între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi.

Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda.

Stere Gulea, născut pe 2 august 1943, a mai regizat filme precum „Iarba verde de acasă” (1977), „Piaţa Universităţii, România” (1991), „Stare de fapt” (1996) şi „Sunt o babă comunistă” (2013). Între 1990 şi 1995, a fost decanul Academiei de Teatru şi Film, apoi, din 1996, a fost timp de doi ani director general interimar al Televiziunii Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.