Actorul Bill Cosby, eliberat din închisoare în iunie, este vizat de o nouă plângere în civil din partea unei actriţe care pretinde că a drogat-o şi violat-o acum mai mult de 30 de ani şi care cere 125 de milioane de dolari daune la tribunalul din New Jersey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel care a interpretat mai mulţi ani rolul unui tată ideal în serialul "The Cosby Show" a fost eliberat pe 30 iunie din închisoare, după anularea de către Curtea Supremă din Pennsylvania a condamnării sale la minim 3 ani de închisoare pentru că a agresat-o sexual în 2004 pe Andrea Constand, o femeie care a lucrat pentru Universitatea Temple din Philadelphia. 

Acest caz este singurul care a făcut obiectul urmăririlor penale, dar Bill Cosby, 84 de ani, a fost acuzat de zeci de femei, între care şi Lili Bernard, care a apărut la procesul său. 

În plângerea depusă joi, actriţa, care a jucat în "Cosby Show", asigură că în august 1990 Bill Cosby i-a dat întâlnire la hotelul-cazino Trump Taj Mahal din Atlantic City (New Jersey), sub pretextul de a se întâlni cu un producător. 

În camera de hotel, actorul, pe atunci un simbol al culturii populare americane, i-a dat să bea ceva care a lăsat-o inconştientă, un procedeu pe care şi alte reclamante l-au invocat contra lui. Lili Bernard afirmă că atunci când s-a trezit, Bill Cosby o violase.

Lili Bernard a invocat o lege din New Jersey care acordă victimelor abuzurilor sexuale o întârziere de doi ani, care se încheie luna viitoare, pentru a face plângere în civil contra presupuşilor lor agresori, oricare ar fi data faptelor. 

Un purtător de cuvânt al lui Cosby a răspuns într-un comunicat că procurorii din New Jersey au închis deja o anchetă cu privire la acuzaţiile lui Lili Bernard în 2015 fără a-l inculpa pe actor. 

"Este vorba despre o nouă tentativă de a încălca procedura judiciară, deschizând supape oamenilor care nu au prezentat niciodată o dovadă, mărturie, adevăr şi/ sau fapte pentru a-şi susţine acuzaţiile", a declarat Andrew Wyatt. 

Bill Cosby ar putea fi judecat în civil în faţa unui tribunal din comitatul Los Angeles, unde este acuzat de o altă femeie care a făcut plângere în 2014, pentru o agresiune sexuală comisă în 1974. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.