O pictură realizată de un artist suprarealist scoţian, în care Donald Trump este prezentat sub forma personajului King Kong, face senzaţie pe internet şi a fost distribuită de câteva mii de ori în spaţiul online în mai puţin de 24 de ore după ce a fost publicată, miercuri, de cântăreaţa Madonna pe conturile ei oficiale de pe reţelele de socializare Facebook şi Instagram, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acea pictură a artistului scoţian Michael Forbes apare şi Madonna, care este reprezentată sub forma Statuii Libertăţii din New York.

Pictura care îl parodiază pe Donald Trump conţine şi câteva referiri la votul popular din Statele Unite, câştigat în 8 noiembrie de Hillary Clinton, la o diferenţă foarte mare de voturi. Politiciana democrată a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Donald Trump din cauza sistemului de votare pe bază de electori din Statele Unite.

Superman, un supererou al benzilor desenate şi o legendă a culturii pop, apare de asemenea în acea pictură.

Chipul Statutii Libertăţii seamănă cu cel al Madonnei, are un ochi învineţit şi o buză spartă. Donald Trump, desenat sub forma personajului King Kong, stă cocoţat pe coroana Statuii Libertăţii, ţine strâns la piept cu mâna dreaptă o păpuşă pe care scrie ”Votul popular”, iar cu mâna stângă pare că vrea să pareze un atac al lui Superman. 

Lucrarea a fost realizată de artistul scoaţian, care locuieşte în Black Isle, în această săptămână.

Madonna, un critic acerb al preşedintelui-ales Donald Trump, a publicat imaginea pe conturile sale de Facebook şi Instagram.

La doar câteva ore după publicarea, fotografia distribuită de Madonna a strâns peste 65.000 de Like-uri pe Facebook, unde a fost distribuită de peste 8.500 de ori. Pe Instagram, imaginea a adunat peste 43.800 de Like-uri.

Michael Forbes, un reprezentant al curentului pop-art suprarealist, face parte din mişcarea Tripping Up Trump, care protestează faţă o iniţiativă ce vizează amenajarea unui teren de golf de fundaţia Trump în regiunea Menie Estate din comitatul Aberdeenshire.

Artistul scoţian a realizat o pictură murală pe hambarul unui fermier, al cărui nume este tot Michael Forbes şi care a refuzat să îşi vândă terenul companiei lui Trump care doreşte să amenajeze acel teren de golf.

Michael Forbes deţine o galerie de artă în New York, iar printre operele sale realizate în Scoţia se află afişul oficial al Belladrum Tartan Heart Festival. 

Preşedintele-ales Donald Trump va depune jurământul vineri, la Washington, în faţa unui public estimat la 900.000 de persoane, care vor asista la ceremonia de învestitură şi la evenimentele asociate acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.