John Fogerty a lansat un nou cântec numit "Weeping in the Promised Land", gospel, o compoziţie interpretată la pian despre starea ţării şi a lumii, cu multiple referinţe la preşedintele Trump şi Covid, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aruncat o privire la cum a fost 2020 şi am încercat să-mi exprim sentimentele despre contextul politic, Black Lives Matter, Covid şi tot ceea ce s-a întâmplat anul acesta", a spus artistul. "Prietenii ne mor, noi suntem blocaţi în case, chiar plângem pe pământul făgăduinţei". 

>

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În acest cântec, fostul lider al formaţie Creedence Clearwater Revival se referă la preşedintele Donald Trump ca la un "faraon cu limbă bifurcată", obsedat de putere şi care "doboară" un "medic" - referinţă la dr. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases (Institutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase). 

Fogerty i-a amintit şi pe oficialii responsabili de moartea Breonnei Taylor şi a lui George Floyd, şi pe judecătorii care nu au văzut nicio dovadă a infracţiunilor. La un moment dat, muzica se opreşte şi cântăreţul spune: "Nu pot respira/ I can't breathe" - cuvintele care au fost reepetate de Floyd în timp ce poliţistul din Minneapolis Derek Chauvin a ţinut genunchiul pe gâtul lui. 

Vara trecută, lui John Fogerty i s-a părut ciudat că echipa de campanie a lui Trump a ales să folosească melodia formaţiei Creedence Clearwater Revival "Fortunate Son" la mitinguri. John Fogerty, compozitorul piesei, l-a ironizat pe liderul de la Casa Albă explicând că versurile fac referire la copiii celor bogaţi, "norocoşii", care nu au fost recrutaţi pentru războiul din Vietnam, aşa cum a fost cazul lui Trump. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.