Lungmetrajul „Trădătorul/ Il Traditore”, regizat de Marco Bellocchio, va rula în cinematografele româneşti începând de vineri, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selectat în competiţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes, filmul spune povestea lui Tommaso Buscetta, primul mafiot informator al poliţiei siciliene. Rolul principal este interpretat de Pierfrancesco Favino, iar din distribuţie mai fac parte Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi şi Maria Fernanda Cândido.

„Il Traditore”, coproducţie Italia, Franţa, Germania, Brazilia, este al 26-lea film al lui Bellocchio şi a fost propunerea Italiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

Lungmetrajul, cu patru nominalizări la premiile Academiei europene de film, este selectat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor César, care vor fi acordate pe 28 februarie.

Influenţat de cineaşti ca Federico Fellini şi Roberto Rossellini, Marco Bellocchio s-a remarcat în anii ‘60 prin filmele sale puternic politizate, care atacau simboluri italiene ale conformismului.

Printre filmele realizate de Marco Bellocchio de-a lungul timpului se numără „A Leap in the Dark/ Salto nel vuoto” (1980), care le-a adus două premii la Cannes actorilor Michel Piccoli şi Anouk Aimée, „Devil in the Flesh/ Il Diavolo In Corpo” (1986), „La condanna” (1991), premiul special al juriului Berlinalei, „My Mother’s Smile/ L’ora di Religione (Il Sorriso di mia Madre)” (2002), un film cu care a deranjat Vaticanul, şi „Good Morning, Night/ Buongiorno, Notte” (2003), despre răpirea politicianului italian Aldo Moro, film premiat în 2004 cu Trofeul Anonimul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.