Lumea filmului a reacţionat la moartea maestrului groazei, William Friedkin, regizorul filmului „The Exorcist”, care a murit luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorul american, care a câştigat un Oscar pentru filmul „French Connection” în 1971, a fost omagiat de personalităţi din lumea cinematografiei.

„Cinematografia a pierdut un adevărat expert şi eu am pierdut o persoană dragă, loială, un prieten adevărat”, a declarat regizorul Guillermo del Toro pe reţelele de socializare, salutând activitatea „unuia dintre zeii cinematografiei”.

William Friedkin este „unul dintre cei mai duri regizori de film din toate timpurile”, a declarat actorul şi regizorul de horror Eli Roth, afirmând pe Instagram că regizorul a „schimbat cursul vieţii (sale)”.

Producătorul american Jason Blum, care pregăteşte o continuare a filmului „The Exorcist”, a declarat că îi este „dator personal” lui William Friedkin. „Mai mult decât orice alt cineast, el a schimbat atât modul în care regizorii au abordat filmele de groază, cât şi modul în care aceste filme au fost percepute în cultura generală”, a spus el într-un comunicat, lăudând „operele pe care le lasă în urmă".

„Un cineast profund talentat”

„Sunt foarte trist să aflu vestea morţii lui William Friedkin, un cineast profund talentat”, a reacţionat romancierul Stephen King, declarând: „Exorcistul este grozav, dar pentru mine adevăratul clasic este Vrăjitorul”, un alt film al maestrului.

„Un adevărat maestru al cinematografiei. Am fost extrem de norocos că am întâlnit legenda. A avut o influenţă profundă asupra vieţii şi carierei mele. Îţi mulţumesc William Friedkin”, a declarat Sean Baker, regizorul filmelor „The Florida Project” şi „Red Rocket”, pe X (fostul Twitter). 

„Un maestru al cinematografiei s-a dus”, a adăugat Mark Hamill, care îl interpretează pe Luke Skywalker în saga „Star Wars”. „Moştenirea lui va dăinui pentru totdeauna. Vă mulţumim, domnule Friedkin”, a continuat el.

William Friedkin a fost căsătorit cu producătoare Sherry Lansing şi au doi fii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.