Opt formaţiuni politice au candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Printre aceştia se numără actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, pe care DNA l-a pus sub acuzare pentru corupţie, având suspendat dreptul de a exercita funcţia. Printre candidaţi se numără şi fostul prefect al judeţului, Virgiliu Nanu, dar şi doi parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform listelor publicate de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 31 Prahova, opt persoane candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. 
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Primul pe lista publicată de Biroul Electoral Judeţean Prahova este Iulian Dumitrescu, preşedinte al PNL Prahova, de profesie economist. Conform listei publicate pe site-ul Prefecturii Prahova, ocupaţia lui Dumitrescu este cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Iulian Dumitrescu nu are dreptul de a exercita această funcţie, după ce a fost plasat sub control judiciar de DNA, cu interdicţia de a exercita atribuţiile de preşedinte al CJ. Politicanul a contestat în instanţă interdicţiile impuse prin măsura controlului judiciar, însă instanţa a menţinut decizia procurorilor anticorupţie.
 
Al doilea pe lista publicată de BEJ Prahova este pensionarul militar Gabriel Mihail Muşoroaia, din partea partidului România în acţiune. Formaţiunea politică, denumită la alegerile din 2020 Prahova în Acţiune, a fost fondată de un fost deputat, Mihai Apostolache, profesor universitar la Universitatea din Ploieşti. Partidul a reuşit performanţa de a trece pragul electoral la alegerile locale din urmă cu patru ani şi este cotat cu şanse de a reedita performanţa şi la cele din acest an. 
 
Al treilea candidat pentru şefia CJ Prahova este inginerul Virgiliu Daniel Nanu, din partea PSD. Până nu demult, Nanu, care este preşedintele PSD Prahova, a fost prefect al judeţului, funcţie din care a demisionat pentru a candida. 
 
Din partea Alianţei Naţional Ţărăniste candidează Adrian Petrache, de profesie jurist. 
 
Deputatul AUR Adrian Axinia, de profesie inginer constructor, candidează şi el pentru şefia Consiliului Judeţean Prahova. 
 
Al doilea parlamentar care vizează această funcţie este George Ionescu, preşedintele Forţa Dreptei Prahova, susţinut de Alianţa Dreapta Unită. Ionescu a fost unul dintre liderii locali ai PDL, a fost om de afaceri şi este un apropiat al lui Ludovic Orban.
 
O altă formaţiune locală, Mişcarea Noi, Ploieştenii, îl propune drept candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova pe Mihai Cristian Neagu, inginer, coordonator IT. Acesta se bucură şi de susţinerea REPER. Mişcarea Noi, Ploieştenii este o formaţiune fondată de deputatul independent Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR. 
 
A opta formaţiune care are candidat pentru preşedinţia CJ Prahova este partidul SOS România, care îl propune pe Gheorghe Năsulea, antreprenor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.