Filmul ”Doar sfârşitul lumii/ Juste la fin du monde”, în regia canadianului Xavier Dolan, premiat la Cannes 2016 şi selectat pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film străin” la Oscar 2017, va rula de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Gaspard Ulliel şi Nathalie Baye.

Filmul spune povestea lui Louis, interpretat de actorul Gaspard Ulliel, un scriitor tânăr, foarte bolnav, care se întoarce acasă după o absenţă de 12 ani, pentru a-şi anunţa familia că urmează să moară.

”La început, am avut senzaţia că suntem filmaţi cu un microscop! Aveam impresia că tot ceea ce facem este mărit de câteva ori”, declara Gaspar Ulliel la conferinţa de la Festivalul de Film de la Cannes, unde pelicula a primit Marele Premiu.

Regizorul Xavier Dolan, în vârstă de 27 de ani, spunea despre prezenţa sa la Cannes cu ”Doar sfârşitul lumii”: ”Fiind o adaptare a unei piese franţuzeşti, cu actori francezi, mi se pare cu atât mai emoţionant să-l prezint pe teritoriu francez, în contextul acestei competiţii, în cele mai bune condiţii posibile pentru un cineast. Ori de câte ori lumea pomeneşte de Cannes, imediat se aduc în discuţie petrecerile cu multă şampanie, nesfârşitele evenimente de PR şi chestii ieftine pentru cei lipsiţi de imaginaţie. Dar ceea ce se întâmplă acolo cu adevărat este altceva: se leagă prietenii, au loc întâlniri, plus senzaţia unică de a-ţi fi proiectat filmul într-un cinematograf celebru, unde toţi respiră alături de tine, râd cu tine sau plâng cu tine. Sunt foarte emoţionat că am fost invitat din nou la Cannes”.

În 2015, Xavier Dolan a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes. 

”Juste la fin du monde” (2016) este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.