Spectatorii care au asistat la proiecţia filmului ”Le redoutable”, regizat de Michel Hazanavicius, sâmbătă seară, la Festivalul de la Cannes, au fost evacuaţi în regim de urgenţă, din motive de securitate, în urma unei alerte false cu bombă. Obiectul suspect era de fapt o sacoşă ce a fost uitată în cinematograful Debussy de pe Croazetă, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţia pentru presă a acestui film era programată la ora locală 19.30, însă spectatorii nu au avut voie, iniţial, să intre în sală. Cei care au reuşit totuşi acest lucru au fost rugaţi să părăsească imediat Palais des Festivals et des Congrès, impunătorul palat de pe Croazetă ce conţine mai multe cinematografe şi în care sunt proiectate cele mai importante filme din selecţia oficială.

La început, bodyguarzii francezi care au fost chemaţi să intervină nu cunoşteau motivul acestei evacuări în regim de urgenţă. Ulterior s-a aflat că incidentul a fost provocat de o sacoşă suspectă, ce a fost uitată în cinematograful Debussy din Palais des Festivals et des Congrès.

 

”Le redoutable”, un lungmetraj dramatic regizat de Michel Hazanavicius - premiat cu Oscar pentru filmul ”The Artist” -, relatează felul în care celebrul cineast francez Jean-Luc Godard s-a îndrăgostit în timpul unor filmări de o tânără actriţă în vârstă de 17 ani, Anne Wiazemsky, cu care s-a căsătorit în cele din urmă.

Gărzile de securitate de la Cannes au primit ordinul de a evacua întregul Palais des Festivals et des Congrès de la Cannes, cu doar câteva minute înainte de debutul proiecţiei acestui film. Ei i-au oprit pe jurnaliştii şi reprezentanţii industriei cinematografice care urcau scările palatului de pe Croazetă în timp ce se îndreptau spre cinematograful Debussy. Persoanele din sală au fost conduse în regim de urgenţă spre subsolul clădirii, unde au fost nevoite să aştepte timp de mai multe minute, înainte de a primi permisiunea de a părăsi imobilul.

La faţa locului au sosit foarte repede mai multe echipaje de poliţişti, însoţiţi de câini special antrenaţi pentru astfel de situaţii.

După aproximativ 15 minute, poliţiştii din dispozitivul de securitate au cerut spectatorilor evacuaţi să revină în faţa porţii principale de acces, iar aceştia au putut să reintre în sală.

Securitatea a fost întărită la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes din cauza îngrijorărilor exprimate de autorităţile franceze în privinţa riscului de comitere a unor atacuri teroriste.

Astfel de atacuri au fost comise recent la Paris şi la Nisa. 

Printre măsurile de securitate ce au fost implementate la Cannes se află instalarea unui sistem anti-drone, înzestrarea poliţiştilor cu arme de foc performante şi amplasarea unui set de ghivece din beton ce conţin flori şi plante decorative de-a lungul esplanadei din Cannes, cu scopul de a împiedica un eventual atac terorist comis cu ajutorul unor vehicule.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 - 28 mai. Juriul competiţiei oficiale de pe Croazetă va fi prezidat în acest an de regizorul spaniol Pedro Almodovar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.