Actorul suedez Michael Nyqvist, cunoscut pentru rolurile din ”Bărbaţi care urăsc femeile/ Män som hatar kvinnor” (2009) şi ”John Wick” (2014), a murit la vârsta de 56 de ani, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul suedez a murit marţi, după o lungă bătălie cu un cancer pulmonar, potrivit anunţului făcut de familia actorului.

”Pasiunea şi bucuria lui Michael erau contagioase pentru cei care l-au cunoscut şi iubit. Farmecul său a fost incontestabil”. Dragostea lui Nyqvist pentru arte ”a fost simţită de toţi cei care au avut plăcerea de lucra cu el”, se arată în mesajul familiei transmis de un purtător de cuvânt al actorului.

Michael Nyqvist a fost unul dintre cei mai ”respectaţi şi desăvârşiţi actori”.

Actor şi scenarist, Nyqvist a urmat studiile Academiei de Teatru din Malmö. A fost cunoscut pentru rolul din filmul ”Bărbaţi care urăsc femeile/ Män som hatar kvinnor” (2009), bazat pe romanul lui Stieg Larsson, parte din trilogia ”Millennium”, unde a jucat alături de Noomi Rapace. 

În versiunea americană a filmului, ”Fata cu un dragon tatuat”, rolul principal a fost interpretat de Daniel Craig.

Nyqvist a jucat în mai multe producţii de la Hollywood, printre care ”Mission: Impossible - Ghost Protocol”, cu Tom Cruise, şi în ”John Wick”, cu Keanu Reeves. În 2015, a putut fi văzut în filmul ”Colonia”, cu Daniel Brühl şi Emma Watson.

Nyqvist a scris şi volumul de memorii ”Just After Dreaming”, publicat în 2010, în care vorbeşte despre copilăria lui, despre cum, adoptat fiind, a pornit în căutarea părinţilor biologici.

A fost căsătorit şi a avut doi copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.