Compania aeriană de stat Tarom a anulat sau redirecţionat spre Amsterdam cursele de luni, marţi şi miercuri pe ruta Bucureşti-Bruxelles, în condiţiile în care autorităţile belgiene nu au stabilit data la care vor redeschide aeroportul Bruxelles Zaventem, după atentatele teroriste de săptămâna trecută, a anunţat, luni, compania aeriană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania care operează aeroportul Zaventem nu a stabilit încă data redeschiderii parţiale după atentate, însă va efectua marţi teste pentru a determina dacă reparaţiile temporare sunt satisfăcătoare pentru siguranţa pasagerilor, potrivit AFP.

Astfel, cursa Tarom RO373 Bucureşti - Bruxelles de luni este anulată, iar pasagerii au fost reprogramati pentru zborul  RO371 Bucureşti - Amsterdam de marţi, a anunţat Tarom.

În schimb, cursa de marţi RO371/2 Bucureşti - Bruxelles şi retur va fi redirecţionată pe ruta Bucureşti - Amsterdam şi retur, cu un orar modificat.

Miercuri, zborul RO373/4 Bucureşti - Bruxelles şi retur este anulat, iar pasagerii vor fi reprogramaţi pe o cursă de  Amsterdam.

"Pasagerii acestor zboruri  vor putea, de asemenea,  solicita reprogramarea pentru alte zile sau destinaţii operate de Tarom, fără costuri suplimentare", a precizat compania, într-un comunicat.  

După producerea atentatelor din Belgia, Tarom a anulat sau redirecţionat zborurile către Bruxelles. Până la atentatele de marţi, compania opera zilnic, în mod obişnuit, două curse dus-întors pe ruta Bucureşti-Bruxelles.  

Începând de miercuri, operatorul aerian a instalat, temporar, un punct de lucru în Terminalul 2 din aeroportul Schipol Amsterdam.

Tarom a precizat că se află în legătură permanentă cu Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe al României  (MAE) şi cu reprezentanţii ambasadelor României la Haga şi în Belgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.