Un tribunal francez a decis în favoarea Google în procesul în care compania este acuzată de autorităţile franceze că nu a plătit taxe în valoare de peste un miliard de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul francez a acuzat Google Ireland Limited (filiala europeană a Google) că nu a plătit taxe în perioada 2005 – 2010 şi a cerut returnarea de taxe în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Decizia în favoarea Google vine ca urmare a unei recomandări a unui tribunal inferior, conform căruia Google nu a avut un sediu permanent sau o ”prezenţă taxabilă suficientă” pentru a justifica plata impozitelor.

Actualul ministru de finanţe a declarat că ia în considerare un apel la decizia instanţei, având la dispoziţie în acest sens două luni. La momentul iniţierii procesului, ministru al finanţelor era Emmanuel Macron, actualul preşedinte francez.

Google are aproximativ 700 de angajaţi francezi, însă afacerile cu clienţii din Franţa sunt gestionate de divizia irlandeză.

Compania americană a fost deja amendată de Uniunea Europeană cu 2.4 miliarde de euro pentru abuz de poziţie dominantă în domeniul căutărilor pe internet şi ar mai putea fi amendată de două ori pentru politici incorecte practicate de produsele Adsense şi Android.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.