Cele mai mari trei grupuri de campanie ale Partidului Democrat din SUA se pregătesc să returneze peste 1,1 milioane de dolari pe care i-au primit sub formă de donaţii de la magnatul criptomonedelor Sam Bankman-Fried, în prezent încarcerat în Bahamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Naţional Democrat a declarat că alocă 815.000 de dolari, fonduri primite de la Bankman-Fried, în lumina ”potenţialelor încălcări ale finanţării campaniei” făcute de miliardar.

Comitetul Senatorial de Campanie Democrat a declarat că va pune deoparte 103.000 de dolari, iar  Comitetul de Campanie Democrat pentru Congres, care supraveghează campania partidului pentru Camera Reprezentanţilor, a declarat că va aloca 250.000 de dolari.

Toate cele trei grupuri au spus că aşteaptă îndrumări cu privire la ce să facă cu banii daţi, litigii în derulare.

Bankman-Fried, fondatorul platformei de criptomonede FTX, a fost arestat lunea trecută în Bahamas, după ce procurorii americani l-au acuzat pe tânărul de 30 de ani că şi-a însuşit miliarde de dolari şi că a încălcat legile de campanie în ceea ce a fost descris drept una dintre cele mai mari fraude financiare ale Americii.

Procurorii au spus că Bankman-Fried s-a angajat într-o schemă de fraudare a clienţilor FTX prin deturnarea depozitelor acestora pentru a plăti cheltuieli şi datorii şi pentru a face investiţii în numele fondului său de cripto speculaţii, Alameda Research LLC.

Aceştia l-au acuzat pe Bankman-Fried că a folosit banii furaţi pentru a efectuat ”contribuiţii de campanie de zeci de milioane de dolari”.

Bankman-Fried, care a strâns o avere evaluată la peste 20 de miliarde de dolari, a fost unul dintre cei mai mari donatori politici în timpul alegerilor de la jumătatea mandatului.

Dezvăluirile despre alegerile federale arată că a dat aproximativ 40 de milioane de dolari unor grupuri şi campanii aliniate în mare parte la democraţi.

Însă mărimea completă a donaţiilor sale rămâne neclară, în urma unui interviu cu jurnalista independentă Tiffany Fong, în care fostul director a spus că banii lui au ajuns în mod egal la republicani şi democraţi.

Bankman-Fried a spus că cheltuielile sale pro-republicane nu au fost dezvăluite publicului, o zonă a finanţării campaniei cunoscută sub numele de ”bani negri”.

Fostul director executiv al FTX, Sam Bankman-Fried, urmează să apară luni în instanţă în Bahamas pentru a-şi revoca decizia de a contesta extrădarea în Statele Unite, unde se confruntă cu acuzaţii de fraudă, a declarat sâmbătă o persoană familiarizată cu chestiunea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.