Guvernul a aprobat, joi, negocierea şi semnarea unui memorandum de înţelegere româno-coreean pentru consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul Memorandumului de Înţelegere dintre cele două state este de a stabili un cadru pentru consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare prin facilitarea schimbului de bune practici în domeniul nuclear, coordonarea politicilor energetice, dezvoltarea noilor tehnologii în condiţii de siguranţă şi dezvoltarea şi securizarea lanţurilor de aprovizionare, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Actul normativ prevede, de asemenea, stabilirea unei sesiuni anuale între Republica Coreea şi România pentru Dialogul privind Industria Energiei Nucleare (NEID), în vederea menţinerii un dialog constructiv şi posibilitatea de constituire a unui Grup de Lucru, la nivel tehnic, cu rol de monitorizare şi implementare a activităţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.