Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,5146 lei, în scădere uşoară faţă de cotaţia precedentă, în timp ce dolarul a pierdut uşor teren după aprecierea puternică din ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5158 lei/euro.

Leul a fost afectat în ultimele zile de tendinţa investitorilor străini de a renunţa la titlurile de stat româneşti, însă deprecierea s-a oprit marţi. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a oprit din apreciere, cotaţia coborând de la 4,1957 lei, nivel maxim din 6 ianuarie, până la 4,1844 lei.

Dolarul american s-a scumpit cu 3,2% în raport cu leul după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale. 

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a scăzut cu peste 1 ban, până la 4,2018 lei, după ce luni a atins un nivel maxim din 21 iulie 2015, de 4,2139 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.