Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,5015 lei, în creştere uşoară faţă de cotaţia precedentă, pe fondul unui interes scăzut de tranzacţionare în această perioadă, investitorii fiind concentraţi pe alegerile din Statele Unite, spun analiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4993 lei/euro.

Alegerile din SUA sunt principalul subiect al agendei investitorilor, toate celelalte teme trecând în plan secund. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Interesul pentru EUR/RON este destul de redus (ieri s-a înregistrat cea mai slabă lichiditate din ultimele două luni), în condiţiile în care participanţii la piaţă sunt, probabil, în aşteptarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA de săptămâna viitoare", arată un raport ING, publicat vineri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat aproape insesizabil, de la 4,0569 lei până la 4,0572 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a scăzut uşor, până la 4,1665 lei, de la 4,1703 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.