Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4993 lei, în scădere uşoară faţă de cotaţia precedentă, pe fondul menţinerii nervozotăţii din pieţe înainte de alegerile din SUA, care afectează monedele emergente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,5040 lei/euro.

Leul este afectat în această perioadă atât de măsurile populiste votate de politicieni înainte de alegerile din România, care riscă să ducă la derapaje fiscale grave în 2017, cât şi de conjunctura externă marcată de apropierea alegerilor din SUA. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Având în vedere că monedele din regiune au mers in direcţia opusă ieri, precum şi riscurile locale ridicate de derapaje fiscale, perechea ar putea reveni peste 4,50. În plus, se simte şi nervozitatea pieţelor cu privire la alegerile din SUA", arată un raport ING, publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a continuat să se deprecieze, de la 4,0652 lei până la 4,0569 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a scăzut uşor, până la 4,1703 lei, de la 4,1787 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.