Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a finalizat proiectul de buget pentru 2024, iar oficialii instituţiei anunţă că valoarea acestuia ajunge la 205 milioane de euro, mai mare cu 4% faţă de anul trecut, fiind cel mai mare buget din istoria instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După consultări avute cu instituţiile subordonate, preşedintele CJ Suceava anunţă finalizarea proiectului de Buget pe 2024. Bugetul pe 2024 este cel mai mare din istoria Consiliului Judeţean - 1,019 miliarde lei (205 milioane euro), cu o creştere de 4% faţă de anul trecut”, au transmis, vineri seară, oficialii Consiliului Judeţean Suceava.

Potrivit acestora, linia de forţă a Bugetului pe acest an este capitolul dezvoltare, cu alocare de 125 milioane euro, însemnând 61% din total Buget, cu o creşte de 21% făţă de anul trecut (creştere cu 111 milioane lei).

”La acest capitol, ponderea cea mai mare, 43%, o reprezintă sumele prevăzute pentru lucrări la drumurile judeţene, 87 milioane euro. Un procent de 33% (67 milioane euro) se alocă pentru susţinerea proiectelor europene. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava va beneficia şi în acest an de o susţinere financiară considerabilă din partea CJ Suceava. Se propune alocarea a 10 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la noul pavilion de la oncologie, vechiul pavilion urmând a fi transformat pentru a se organiza activitatea medicală pentru un nouă procedură de tratament, bazată pe izotopi”, au mai transmis oficialii CJ Suceava.

Aceştia precizează că, la Spitalul Nou se are în vedere extinderea UPU şi înfiinţarea unei săli de operaţii politraumă care va permite intervenţia echipelor chirurgicale complexe pentru tratarea cazurilor de politraumatisme severe. Este prevăzută, de asemenea, extinderea ATI, inclusiv cu paturi pentru arşi.

Pentru Aeroportul Internaţional ,”Ştefan cel Mare" Suceava sunt prevăzute fonduri pentru organizarea fluxurilor pentru a răspunde cerinţelor Schengen şi pentru extinderea parcării cu 200 locuri. De asemenea, se va întocmi documentaţia pentru construirea terminalului T3 pentru pasageri, precum şi a unui terminal cargo.

Pentru asistenţa socială se alocă 33 milioane euro (16%), prin care se asigură integral funcţionarea, având în vedere, de asemenea, o serie de investiţii, inclusiv clădiri.

”Se alocă 2,5 milioane euro pentru realizarea punctului de operare aeromedicală de la Câmpulung Moldovenesc care va fi deservit de un elicopter SMURD, pentru a se asigura intervenţia 24/24 ore pentru întreg judeţul Suceava. Cu privire la lucrările la drumuri, este prevăzută alocarea de fonduri pentru cele destinate deschiderii judeţului către vecini, lucru ce va contribui la dezvoltarea turismului (la Mălini, cu acces către Poiana Largului, Vatra Dornei - Panaci - Bilbor) sau pentru dezvoltarea altor rute turistice (drumul Slătioara - Câmpulung Moldovenesc). Este bugetat şi noul drum către Aeroport, cel prin Burdujeni”, au mai transmis oficialii instituţiei.

De asemenea, aceştia anunţă lucrări ample la Cetatea de Scaun a Sucevei pentru care noi alocăm finanţarea necesară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.