Statutul excepţional pe care Google l-a oferit Amazon s-a încheiat, astfel că Amazon a oprit vânzările de conţinut digital pe Android, pentru a nu plăti comision.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de la 1 iunie, intră în vigoare a nouă regulă Google, care prevede că toţi dezvoltatorii de aplicaţii pentru Android trebuie să plătească comision pentru serviciile oferite prin Play Store.

Până acum, Google şi-a permis să facă anumite excepţii pentru diverse companii, cum era şi cazul Amazon. Aceste companii beneficiau de un tratament special, fiind exceptate de la plata comisionului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Din exact acest motiv, Amazon vindea până acum conţinut digital prin aplicaţiile sale de Android, dar nu şi prin cele de iOS, acolo unde Apple nu i-a oferit acest statut.

De la 1 iunie, pentru că statutul special a dispărut şi ar trebui să plătească un comision pentru fiecare vânzare realizată pe Android, Amazon a dezactivat funcţiile de vânzare a cărţilor în aplicaţia Kindle şi a muzicii în aplicaţia Amazon Music.

În aplicaţia Audible, mai pot fi cumpărate credite, însă, acestea nu mai pot fi folosite pentru a cumpăra cărţi audio.

Va fi interesant de văzut dacă Amazon se va alătura numeroşilor critici ai politicilor Google şi va intenta, eventual, proces, aşa cum a făcut recent Match Group, care a obţinut dreptul de a folosi un sistem alternativ de plăţi şi a scăpat de plata comisionului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.