AstraZeneca datorează Pfizer daune de 107,5 milioane de dolari, potrivit deciziei unui juriu federal din Delaware, care a constatat că medicamentul de succes Tagrisso al AstraZeneca a încălcat drepturile de brevet ale Wyeth, deţinută de Pfizer, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul a fost de acord că medicamentul AstraZeneca a încălcat două brevete care acoperă metode de tratare a cancerului cu medicamentul pentru cancerul de sân Nerlynx, care este vândut de Puma Biotechnology.

Puma licenţiază brevetele de la Pfizer pentru a-şi produce medicamentul.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că aceasta este dezamăgită de verdict, dar este ”încrezătoare în poziţia noastră referitoare la proprietate intelectuală asupra Tagrisso” şi ”îşi va apăra în mod energic” drepturile.

Reprezentanţii Pfizer nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii asupra verdictului.

Puma nu mai este reclamant în cauză. Tagrisso a adus AstraZeneca venituri de aproape 5,8 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unui raport financiar al companiei.

Pfizer, cu sediul în New York, care a achiziţionat Wyeth în 2009, a dat în judecată AstraZeneca în 2021. Pfizer a susţinut la proces că Tagrisso a folosit inhibitori de kinază pentru a trata cancerul în acelaşi mod ca Nerlynx.

AstraZeneca a negat încălcarea brevetelor şi a susţinut că acestea sunt invalide.

Judecătorul de district din SUA Matthew Kennelly va organiza un proces separat pentru unele dintre apărările rămase ale AstraZeneca, în iunie, ceea ce ar putea duce la o decizie care să respingă verdictul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.