Zece teatre din Bucureşti şi 18 din ţară susţin artiştii retraşi din activitate prin campania naţională ”Artişti pentru artişti”, ediţia a 16-a, lansată de UNITER. Încasările vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Bucureşti sunt programate 12 spectacole care se joacă anul acesta sub semnul ”Artiştii pentru artişti”, iar în ţară, alte 18 reprezentaţii.  

Pe 12 martie, ”Trei gemeni veneţieni”, de Antonio Collalto, în regia Nonei Ciobanu, se joacă la Teatrul Mic Bucureşti, iar pe 14 martie - ”O poveste a porcului”, după Ion Creangă, cu scenariul şi regia semnate de Mircea Cornişteanu, la Teatrul ”Ion Creangă” din Bucureşti. Spectacolul se joacă la Teatrul Excelsior. 

”Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupéry, în regia Alexandru Dabija, se joacă pe 17 martie, la Teatrul de Comedie Bucureşti, iar pe 19 martie - ”Mă tot duc”, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, la Teatrul Metropolis Bucureşti, ”Mult zgomot pentru nimic”, de William Shakespeare, în regia Dianei Lupescu, la Teatrul ”Nottara” Bucureşti, dar ”Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon Bucureşti. 

”Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, scenariu, regie şi teme muzicale Decebal Marin, se joacă pe 21 martie, la Teatrul de animaţie Ţăndărică Bucureşti. 

”Fazanul”, de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, se joacă pe 25 martie, la Teatrul ”Nottara” Bucureşti.

”Nastasia”, un spectacol de Mihai Mălaimare, la Teatrul Masca Bucureşti, este programat pe 26 martie. În aceeaşi zi, ”Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike”, de Christopher Durang, regia Horia Suru, je joacă la Teatrul Mic Bucureşti. 

”Angajare de clovn”m de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, este programat pe 27 martie, iar pe 29 martie, ”Degeţica”, după Hans Christian Andersen, adaptarea şi regia Aurel Mitran, Teatrul Excelsior Bucureşti. 

Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Merlin” Timişoara, Teatrul Municipal ”Csíki Játékszín” Miercurea-Ciuc, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoşani, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Liviu Rebreanu”, Teatrul ”Regina Maria”, Oradea, Teatrul ”Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul ”Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul ”Maria Filotti” Brăila, Teatrul ”Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galaţi, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul ”Anton Pann” Râmnicu-Vâlcea, Teatrul ”Aureliu Manea” Turda, Teatrul Municipal ”Bacovia” Bacău, Teatrul Naţional ”Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” Suceava, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania ”Tompa Miklós” s-au alăturat demersului UNITER. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.