Prinţii William şi Harry vor vorbi pentru prima dată despre amintirile pe care le au din săptămâna de după moartea mamei lor, prinţesa Diana, după aproape 20 de ani de la tragedie, într-un documentar care va fi difuzat de BBC, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, intitulat provizoriu ”Diana”, prezintă o parte a familiei, dar şi prieteni ai celor doi prinţi, unii dintre aceştia vorbind pentru prima dată despre moartea prinţesei Diana.

Interviurile cu prinţul William şi prinţul Harry au fost deja înregistrate, potrivit lui Alison Kirkham, reprezentant al BBC.

”Deşi prinţii au mai vorbit despre durerea provocată de decesul mamei lor şi despre provocările pe care le-au avut după tragedie, nu au mai vorbit niciodată despre acea perioadă – despre cum au aflat despre moartea ei, reacţia pe care au avut-o, efectul decesului ei asupra oamenilor şi despre înmormântarea propriu-zisă”, a spus Alison Kirkham.

”Este prima dată când îşi vor împărtăşi amintirile din acea săptămână. Acesta va fi un moment de aducere-aminte la nivel naţional. Prinţesa Diana a fost extrem de populară”, a adăugat ea.

În noul documentar, prinţul William a explicat că unul dintre motivele pentru care el şi prinţul Harry au acceptat să se implice în proiect este acela că se simt ”datori” mamei lor.

”Cred că unul dintre motive este că simţim că am dezamăgit-o în copilărie. Nu am putut să o protejăm. Simţim că îi datorăm, măcar la 20 de ani după (moartea ei, n.r.) să îi apărăm numele şi să le amintim tuturor de persoana care a fost, să ne îndeplinim datoria de fii ai ei şi să o protejăm”, a spus prinţul William. ”Când a murit ea a fost o revărsare de emoţie şi iubire cu adevărat şocantă. A fost frumos în acelaşi timp, a fost extraordinar. Uitându-ne înapoi, este uimitor că mama noastră a avut un efect atât de mare asupra unui număr foarte mare de oameni”, a spus, la rândul lui, prinţul Harry.

El a adăugat că, deşi lui şi fratelui său nu le va fi niciodată uşor să vorbească despre Prinţesa Diana, împlinirea a 20 de ani de la moartea ei este un moment potrivit pentru a le aminti oamenilor ”diferenţa” pe care a făcut-o nu numai în familia regală, dar şi în lume.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.