Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra din Sibiu deschide programul de voluntariat pentru cea de-a 30-a ediţie, care va avea loc în perioada 15-22 octombrie 2023. Se pot înscrie tineri din toată ţara, cunoscători de limbi străine (cunoaşterea limbii engleze este obligatorie), responsabili, motivaţi, creativi şi sociabili. Aceştia pot aplica până în data de 17 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul de voluntariat AFF face parte din misiunea Astra Film Festival de a contribui la educarea copiilor şi tinerilor din România în domeniul media şi al filmului.

Cei care doresc să devină voluntari ai ediţiei aniversare Astra Film Festival (AFF 30) pot aplica pe site-ul festivalului https://www.astrafilm.ro/news/voluntari-2023 prin completarea unui chestionar. La finalul programului, ei vor primi o diplomă de voluntariat pe care o pot adăuga la CV şi o pot folosi ca referinţă pentru viitoare oportunităţi.

Voluntarii Astra Film trebuie să fie tineri dispuşi să lucreze în echipă, deschişi pentru a învăţa lucruri noi şi a face faţă unor situaţii imprevizibile. Experienţa de voluntar AFF contribuie la dezvoltarea capacităţii de relaţionare, găsirea rapidă a soluţiilor pentru situaţii neprevăzute, dezvoltarea abilităţilor specifice pentru organizarea unui eveniment cultural, îmbogăţirea cunoştinţelor cinematografice. Voluntarii Astra Film vor face parte din echipa de bază a festivalului, vor fi în contact direct cu invitaţi, filmakeri şi regizori şi vor avea acces la evenimentele AFF30 (proiecţii de filme, concerte, expoziţii, petreceri).

Cea de-a 30-a ediţie a celui mai longeviv festival de film din România va avea loc în perioada 15-22 octombrie, la Sibiu.

Filmele selectate în programul oficial AFF 30 vor concura în patru secţiuni competiţionale (Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală şi de Est, România şi DocSchool). Pe lângă secţiunile competiţionale, programul oficial mai cuprinde secţiuni non-competiţionale, selecţii curatoriate, secţiuni tematice şi programe speciale.

Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală şi de Est, Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.