Membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Presă „CulturMedia” continuă greva japoneză. Ei se pregătesc ca, în data de 18 mai, începând cu ora 17.00, să organizeze, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, evenimentul „Beznă în muzeele şi bibliotecile din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Sindicatului, „lucrătorii din muzee şi biblioteci „sărbătoresc” Ziua Muncii prost plătită şi desfăşurată în condiţii ce le periclitează sănătatea. Situaţia părea că se va îmbunătăţi pentru această categorie de salariaţi: pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Economic şi Social de marţi apărea trecută ordonanţa de urgenţă care ar fi acordat măririle salariale promise la începutul anului de Ministerul Culturii. Dar, pe măsură ce entuziasmul tuturor creştea, surpriză, cu jumătate de oră înainte de începerea şedinţei, chiar Ministerul Culturii a retras ordonanţa, pe motiv că nu are toate avizele!”. 

Publicul larg este invitat atunci să participe şi să susţină această iniţiativă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.