O vedere din Veneţia datând din secolul al XIV-lea, desen considerat drept cea mai veche reprezentare a Cetăţii Dogilor cunoscută până astăzi, a fost descoperită de o cercetătoare scoţiană din St. Andrews, a anunţat aceasta într-un comunicat, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desenul, descoperit de istoricul Sandra Toffolo, face parte dintr-un manuscris care povesteşte călătoria lui Niccola da Poggibonsi, un pelerin italian care a plecat la Ierusalim, în perioada 1346-1350. 

În cursul pelerinajului său, Niccola da Poggibonsi a trecut prin Veneţia şi descrierea oraşului făcută de el este însoţită de un desen în cerneală al Veneţiei unde se pot vedea biserici, gondole şi canale.   

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Manuscrisul, în prezent păstrat la Biblioteca naţională din Florenţa, a fost probabil realizat la puţin timp după întoarcerea sa în Italia, în 1350. 

Specializată în istoria Veneţiei renascentiste, Toffolo a descoperit imaginea în mai 2019 în cursul cercetărilor sale la biblioteca florentină cu scopul de a realiza o monografie despre cetatea lacustră în acea epocă, precizează Universitatea St. Andrews.                

Descoperind imaginea, istoricul a realizat că această vedere din Veneţia este anterioară tuturor celor cunoscute mai înainte ale oraşului, chiar dacă hărţi de navigaţie utilizate în secolele al XIII-lea şi al XVIII-lea au putut fi realizate anterior. 

Cea mai veche hartă a Veneţiei a fost realizată de Fra Paolino, un frate franciscan, şi datează din 1330, potrivit universităţii.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.