În anul 1982, Max Commencal, renumit în lumea pasionaţilor de ciclism extrem, fonda compania MX Franţa, o afacere mică, dar cu potenţial. Această idee de business a fost totuşi una suprinzător de inovativă, dând naştere la primul model de biciclete BMX. La o scurtă perioadă de timp, Max redenumeşte compania, schimbându-i numele în Sunn, un brand care a devenit un simbol al performanţei pe scena sportului outdoor cu pedale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Bicicletele Sunn au revoluţionat industria MTB-ului în lume

În anul 1984, bicicletele Sunn au atins un nou nivel de evoluţie, compania lansând modelul BMX Elite Mini, revitalizând piaţa de biciclete pentru copii. BMX-urile Sunn au devenit unele din cele mai populare modele, având cadru din aluminiu, spre deosebire de modelele anterioare care aveau doar cadre construite din CRMO (aliaj din oţel, crom şi molibden). Tot în anul 1984 sunt lansate noi modele de BMX, printre care BMX Junior Evolution, L, LX şi GLX. Acestea devin din ce în ce mai populare în rândul copiilor şi adolescenţilor, dând naştere la un nou sport urban, în care accentul se punea pe scheme complicate, acrobaţii şi competiţii de sărit obstacole.

 

Anul 1985 este un an favorabil, de asemenea, Sunn lansând două noi modele biciclete pentru competiţii: Sunn Rib Pro şi Sunn Mini Pro. Aceste două modele încep să definească trend-ul sportului extrem pe două roţi, în care ingineria şi design-ul se îmbină armonios cu experienţa şi skill-urile unui biker. Brand-ul Sunn reprezintă, pe bună dreptate, o revoluţie în lumea marketing-ului sportului extrem, dovedind că succesul se câştigă nu numai prin produse de calitate, ci şi printr-o implicare activă în comunitatea sportivilor. În 1987, gama de biciclete BMX se îmbogăţeşte cu încă trei noi modele: Expert, Superclass Alu Pro şi ZeroNine.
 
1988 reprezintă anul apariţiei MTB-ului SUNN, cel care va deveni simbol pentru această marcă. Max Commencal începe să construiască MTB-uri plecând de la cadrul de BMX, aducându-i modificări şi îmbunătăţiri pentru a se potrivi unei biciclete MTB. 
 
Anul 1991 este un an extrem de important pentru bicicletele SUNN, fiind un an al schimbărilor. Compania scoate pe piaţă modelele SUNN 5003R (ales modelul anului de către revista VELO VERT) şi gama SUNN 1003, o gamă de biciclete MTB-uri simple şi fiabile, cu un design stilizat şi bine gândit, şi tuburi din oţel cu diametru redus. Aceste modele au influenţat semnificativ evoluţia MTB-urilor, devenind un adevărat fenomen al anilor ‘90. 
 
REVOLT 2 este următoarea senzaţie în lumea MTB-urilor, modelul apărând în anul 1995. Având suspensie integrală, REVOLT 2 devine o legendă o dată cu Eric Barone, care reuşeşte să depăşească 200km/h cu acest model de bicicletă. Acelaşi Eric Barone va continua să îşi depăşească recordul, în 1997 depăşind 210 km/h iar în 2015, la venerabila vârstă de 54 de ani, atinge 223,3 km/h, performanţă de neînchipuit până atunci.
 
În 1999, gama de biciclete SUNN ajunge la peste 40 de modele. Aceasta include modele Racing, Road, BMX, MTB şi Cruiser. 
Anii 2003, 2007, 2008, 2013 şi 2016 au fost la fel de importanţi pentru brand-ul SUNN, lansându-se modele noi, din ce în ce mai performante.
 
Începând cu anul 2017, Veloteca, unul dintre cele mai importante magazine de biciclete din România, aduce în premieră la noi în ţară bicicletele marca Sunn. Modelele care fac parte din categoriile MTB: Junior, Cross Country, Enduro, All Mountain, Trail şi Electric sunt disponibile pe site-ul Veloteca.ro şi în magazinul din Sos Iancului 100, Sector 2, Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.