Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a primit confirmarea că un cetăţean român se află printre victimele atentatului de la Hanau, din Germania. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATECu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

Un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, se află printre victimele atentatului din Germania. Primarul comunei, Marian Pătuleanu, spune că tânărul îi era nepot, se afla de 4-5 ani în Germania şi lucra cu acte în regulă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victim”, a transmis MAE.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a mai transmis MAE.

Victima esteun tânăr de 23 de ani dintr-o comună din Giurgiu, care lucra legal în Germania de aproximativ cinci ani.

Primarul din Singureni a declarat presei locale că tânărul este nepotul său, că era singurul copil la părinţi şi că a fost împuşcat în timp ce se afla în maşina personală, cu numere de înmatriculare româneşti. 

”Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în maşina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în maşină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împuşcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Părinţii sunt în stare de şoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”, a declarat, pentru „Giurgiuveanul”, primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu. 

Nouă persoane au fost ucise şi alte câteva rănite, în atacuri armate efectuate miercuri de un trăgător în două baruri din oraşul german Hanau.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.