Al 13-lea caz de infectare cu coronavirus din România a fost confirmat sâmbătă seară, un bărbat de 72 de ani din Galaţi, fiind al patrulea într-o singură zi. Ca urmare a acestui caz, persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), la ora 12:15 sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE - Primul caz de coronavirus în Capitală - Un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie / Tânărul din Timişoara depistat cu coronavirus a fost externat, dar va rămâne izolat la domiciliu

UPDATE - ”Sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galaţi), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galaţi, folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 
Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, şi a circulat pe ruta Bucureşti – Urziceni – Buzău – Brăila – Galaţi
 
Cursa a fost folosită de aproximativ 17 pasageri.
Grupul precizează că apelul este necesar având în vedere confirmarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) a bărbatului de 72 de ani din Galaţi, care este al 13-lea caz pe teritoriul României şi ţiinând cont de nevoia de sprijin pentru identificarea rapidă a tuturor persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe Aeroportul Otopeni în data de 29 februarie.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Un nou caz de infectare cu Covid 19  a fost  confirmat în această seară. Este al 13- lea caz de infecţie cu noul coronavirus la nivel naţional. Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galaţi care a venit din Lombardia in data de  29 februarie”, anunţă Gupul de Comunicare Strategică.
În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID 19.
În acest context,  in data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, Secţia de boli infecţioase,  unde se află în prezent internat.
”Conform informaţiilor primite din teritoriu, în această seară bărbatul este in stare generalî ameliorată, fără febră”, precizează Gupul de Comunicare Strategică.
Acesta este cel de al patrulea caz înregistrat sâmbătă, zi în care a fost confirmat şi primul caz din Capitală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.