O parte din consilierii premierului Ciucă şi-au depus deja demisiile din funcţii, încă de vineri, au precizat surse guvernamentale. Gestul acestora vine în contextul aşteptării depunerii mandatului de către premierul Nicolae Ciucă, pentru declanşarea rocadei guvernamentale în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursele guvernamentale au precizat că o parte din consilierii premierului Nicolae Ciucă şi-au depus demisiile încă de vineri. Premierul Ciucă are  un şef al Cancelariei, Mircea Abrudean, patru secretari de stat, printre care şi purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru, care are rang de secretar de stat, un director de Cabinet, Paula Cristea şi 11 consilieri de stat. 

Nicolae Ciucă mai are patru consilieri onorifici: Gheorghe Popescu, Herman Berkovitz, Remus Borza şi Marilen Pirtea. 

Premierul Nicolae Ciucă este aşteptat să îşi depună luni mandatul, într-o şedinţă de Guvern, ceea ce echivalează cu demisia întregului Executiv.

În urma anunţului, se declanşează procedura pentru rocada premierilor în cadrul coaliţiei de guvernare, o premieră în politica din România. Astfel, funcţia de premier ar urma să ajungă la preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în urma nominalizării sale de către preşedintele Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.