Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă pe Facebook că primăria organizează, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piaţa Constituţiei, pentru copiii cu nevoi speciale. Astfel, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct şi nu vor fi aprinse lumini în colţuri diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toţi copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piaţa Constituţiei, pentru copiii cu nevoi speciale. În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuţii cu dizabilităţi senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică şi jocuri de lumini”, scrie primarul Capitalei pe Facebook. 
 
Potrivit lui Nicuşor Dan, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct şi nu vor fi aprinse lumini în colţuri diferite.
 
”Totodată, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilităţi pot beneficia gratuit şi de atracţiile târgului: patinoar, carusel şi roată. Însoţitorii copiilor trebuie să prezinte certificatul de handicap”, spune primarul.
 
Nicuşor Dan afirmă că, pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerinţelor părinţilor astfel încât copiii să aibă o experienţă cât mai plăcută.
 
”Totodată, dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistenţă specială, îi rugăm pe părinţi să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluţii pentru aceşti”, mai spune primarul Capitalei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.