Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că Parcul Natural Văcăreşti are regulament, aprobat de Ministerul Mediului, iar documentul protejează, printr-o serie de reglementări, această zonă naturală. El arată că este interzisă introducerea oricăror specii de floră şi/sau faună sălbatice originare din alte regiuni geografice, precum şi orice formă de vătămare, recoltare, capturare, ucidere, culegere, tăiere, dezrădăcinare sau distrugere cu intenţie a tututor speciilor de floră şi faună sălbatice. De asemenea, este interzis accesul cu vehiculele motorizate, inclusiv cu trotinete electrice. Nerespectarea dispoziţiilor Regulamentului Parcului Natural Văcăreşti constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice, mai precizează primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”Parcul Natural Văcăreşti are regulament, aprobat de Ministerul Mediului. Documentul protejează, printr-o serie de reglementări, această zonă naturală”, spune edilul Capitalei. 
 
Nicuşor Dan arată că printre principalele prevederi se numără: când şi pe unde se face accesul în Parc (strada Săvineşti; colţul digului din faţa complexului Asmita Gardens; intrarea dinspre intersecţia Splaiului Unirii cu Şoseaua Vitan-Bârzeşti).
 
”Accesul în parc este permis conform unui program de vizitare ce va fi afişat pe panourile de intrare în parc şi care va varia în funcţie de anotimp”, spune el.
 
”Este interzisă realizarea de lucrări de construcţii cu caracter permanent, cu excepţia lucrărilor necesare pentru îndeplinirea de către Administraţia Parcul Natural Văcăreşti a atribuţiilor sale precum şi pentru captarea apei necesare alimentării Parcului Natural Văcăreşti. Este interzisă introducerea oricăror specii de floră şi/sau faună sălbatice originare din alte regiuni geografice, precum şi orice formă de vătămare, recoltare, capturare, ucidere, culegere, tăiere, dezrădăcinare sau distrugere cu intenţie a tututor speciilor de floră şi faună sălbatice. Este interzis accesul cu vehiculele motorizate, inclusiv cu trotinete electrice. Fumatul este interzis în interiorul parcului, cu excepţia a trei locuri semnalizate la intrările principale ale parcului”, mai spune Nicuşor Dan. 
 
El arată că circulaţia cu bicicletele se desfăşoară numai pe ruta principală care leagă cele două intrări principale - colţul digului din faţa Complexului Asmita şi Strada Săvineşti - semnalizată în acest scop şi pe coronamentul digului aflat pe limita exterioară a parcului Natural Văcăreşti. Viteza de deplasare va fi adaptată astfel încât să nu pună în pericol şi să deranjeze alţi vizitatori.
 
”Accesul animalelor de companie pe teritoriul parcului este permis doar dacă acestea sunt ţinute în lesă. Este interzisă aprinderea focului de orice fel, inclusiv aprinderea şi eliberarea lampioanelor, folosirea oricăror materiale pirotehnice, focuri de artificii, petarde, pocnitori şi altele asemenea. Este interzisă desfăşurarea pe teritoriul Parcului Natural Văcăreşti de activităţi comerciale neautorizate şi fără acordul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti”, mai spune primarul.
 
În ceea ce priveşte sancţiunile, nerespectarea dispoziţiilor Regulamentului Parcului Natural Văcăreşti constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.