Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce GCS a anunţat 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, că din evaluările pe care le are Guvernul ritmul de creştere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus se va reduce. Şeful Executivului a precizat că analizarea datelor este făcută săptămânal, nu de la zi la zi „pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea către direcţiile de sănătate publică a rapoartelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noi am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă şi aplicăm aceste măsuri. Se iau măsuri când se depăşeşte indicele de 1 la mie, când se depăşeşte indicele de 1,5 la mie pentru anumite activităţi şi de asemenea indicele de 3 la mie. Aceste măsuri se aplică acolo, în localităţile unde se depăşeşte acest indice şi ele vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândirea a virsului. Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi în general analizăm datele la săptămână, nu analizăm datele de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea către direcţiile de sănătate publică a rapoartelor. Adică ele nu sunt neapărat culese de pe ziua anterioară. Exsudatul nazo-faringian care se recoltează poate fi recoltat şi cu 2 zile înainte şi testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a declarat Ludovic Orban, miercuri după depunerea listelor PNL Argeş pentru alegerile parlamentare.

Premierul a mai spus că „urmărim cu mare atenţie evoluţia în fiecare judeţ, în fiecare localitate şi dispunem măsurile pe care le-am gândit pentru a reduce riscul de răspândire”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 - cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei - numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.