Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă e dispus să existe un Guvern cu un premier propus de UDMR, că PNL are un mandat clar şi anume construirea unei majorităţi în jurul PNL cu un premier care să fie tot de la acest partid. Referitor la faptul că Dacian Cioloş a transmis PNL să decidă dacă reface coaliţia cu USR sau discută cu PSD, Cîţu a precizată că va discuta aceste lucruri direct cu Dacian Cioloş şi nu în presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu. În acest moment avem un mandat. PNL construieşte o majoritate în jurul PNL cu premier de la PNL. Premierul îl desemnează preşedintele României. Vom merge cu o propunere la consultări”, a declarat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament dacă PNL ar susţine un Guvern în jurul unui premier propus de UDMR.

Întrebat despre afirmaţiile lui Dacian Cioloş care a spus că aşteaptă un răspuns clar de la PNL dacă vrea refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR sau să discute cu PSD, premierul interimar a răspuns: „O să vorbesc cu domnul Dacian Cioloş la interior, nu prin presă. Haideţi să mergem la negocieri întâi. După aceea venim şi vă spunem concluziile”.

Întrebat dacă a mai vorbit cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre o posibilă întâlnire miercuri a liberalilor cu social-democraţii, pentru negocieri, Cîţu a replicat: „Am discutat aseară cu dânsul. În funcţie de programul nostru vom avea o oră. Vom vedea şi dacă programul nostru şi al lor se întâlnesc. Avem un mandat clar – majoritate în jurul PNL, cu un premier liberal. Haideţi să ajungem mai întâi la negocieri. Pentru noi, PNL, e foarte important să ducem mai departe ceea ce am pornit anul trecut. Avem un program negociat cu Comisie Europeană, avem o linie roşie, aici nu se mişcă nimic. Avem un calendar pentru reducerea deficitului bugetar. Aceste lucruri nu se negociază. Orice ţine de o doctrină liberală pentru care am fost trimişi în Parlament nu se negociază”

Referitor dacă propunerea de premier al PNL va fi Nicolae Ciucă sau chiar el însuşi, Florin Cîţu a precizat: „Vă spunem ce discutăm, după ce discutăm”.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că formaţiunea va avea propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea Guvernului.

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, înainte de negocierile cu PNL, care au loc la Senat, că USR nu va avea niciun fel de discuţii cu cei de la PSD, singura formulă de guvernare din care vor să facă parte fiind cu PNL şi UDMR. Dacian Cioloş a mai afirmat că USR recunoaşte dreptul PNL de a da premierul într-un guvern viitor. El a făcut din nou apel la PNL să ia o decizie, pentru că ”nu se poate plimba în fiecare zi şi la PSD fie la USR”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.