Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, scrie joi pe Facebook că războiul politic dus de liderii PNL împotriva sa a depăşit orice limită, iar consilierii generali liberali blochează intenţionat dezvoltarea cartierului Henri Coandă şi accesul la educaţie a sute de copii. Ea menţionează că este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ), dar consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Războiul politic dus de liderii PNL împotriva mea a depăşit orice limită. Consilierii generali liberali blochează intenţionat dezvoltarea cartierului Henri Coandă şi accesul la educaţie a sute de copii. Aşa înţeleg ei să aplice proiectul “România Educată” promovat de preşedintele Klaus Iohannis: elevii sunt obligaţi să înveţe la mare distanţă de casă, să parcurgă în fiecare în zi un drum lung până în oraş, în condiţii greoaie de trafic, pentru a avea acces la educaţie”, spune primarul în postare. 
 
Clotilde Armand arată că acest lucru se întâmplă în condiţiile în care au un proiect elaborat pentru acest cartier prin care urmează să construiască un complex educaţional modern dotat cu toate facilităţile: creşă, grădiniţă, şcoală, sală de sport şi bazin de înot.
 
”Deschiderea acestui centru educaţional ar rezolva şi problema aglomeraţiei din unele şcoli din Sectorul 1. Pentru a putea demara această amplă investiţie, este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Proiectul de modificare a PUZ-ului Ansamblul ANL “Henri Coandă”- Drumul Nisipoasa a fost în dezbatere publică din iunie 2022, dar consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi a CGMB. Avem toată documentaţia pregătită pentru a demara proiectul, există un contract pentru studiul de fezabilitate, în câteva luni am putea avea proiectantul şi apoi am putea demara rapid construcţia acestui complex educaţional modern”, spune Clotilde Armand. 
 
Ea menţionează că, din păcate, ”consilierii generali PNL îi condamnă pe locuitorii cartierului să trăiască în noroi şi fără unităţi de învăţământ în apropierea casei”.
 
”Înţeleg că au primit ordin să blocheze toate proiectele iniţiate de primarul Sectorului 1, le atrag atenţia că aceste jocuri politic mărunte nu trebuie să afecteze în niciun fel viitorul copiilor noştri şi le solicit public să pună, în regim de urgenţă, acest proiect pe ordinea de zi a CGMB”, mai scrie primarul Sectorului 1. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.