Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care vor fi acordate tichete în valoare de 150 lei sportivilor de performanţă de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă. Ministerul Tineretului şi Sportului va respecta principiul nediscriminării, acordând tichete egale sportivilor pentru acelaşi tip de performanţe, obţinute la competiţii naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale şi/sau un singur organism acreditat pe plan naţional în sport”, potrivit proiectului de lege adoptat de către deputaţi.

Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens.

De asemenea, tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii.

Pe 7 iulie, proiectul a fost adotat de Senat, prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor este decizional şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.