Aplicaţia de procesare a textului din cadrul Microsoft Office va ajuta utilizatorul cu mult mai mult decât corectarea greşelilor, mergând până la a oferi sugestii pentru crearea unor materiale mai bine scrise şi mai uşor de citit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a anunţat în cadrul conferinţei anuale Build că urmează să implementeze în aplicaţia Word Online o soluţie de inteligenţă artificială care se va numit Ideas şi va ajuta utilizatorii în scrierea documentelor.

În primul rând, conform celor de la Microsoft, Ideas va ajuta utilizatorii să scrie mai coincis pentru ca materialele compuse să fie mai uşor de citit.

Această facilitate include un corector ortografic, dar merge mult mai departe decât depistarea greşelilor evidente. Printre funcţiile incluse se vor număra sugestiile de rescriere a paragrafelor lungi şi complicate.

Estimarea timpului necesar citirii unui document şi descifrarea acronimelor pe baza informaţiilor din Microsoft Graph vor fi alte două funcţii ale soluţiei cloud care se va regăsi în aplicaţia Word.

“Word Designer” va fi o facilitate din cadrul Ideas care va ajuta utilizatorul să formateze documentele şi să aleagă stilurile potrivite în funcţie de tipul şi conţinutul acestora.

De asemenea, va exista şi o funcţie care va crea un rezumat al documentului, prin extragerea şi evidenţierea celor mai importante idei - o funcţie utilă pentru parcurgerea rapidă a documentelor lungi.

La fel ca alte soluţii de inteligenţă artificială de acest gen, Ideas foloseşte învăţarea mecanică pentru a înţelege sensurile corecte şi a face sugestii care duc la îmbunătăţirea aptitudinilor de scriere.

Noua facilitate va începe să fie testată în luna iunie pe canalul Office Insiders, urmând să fie lansată oficial pentru toţi utilizatorii în toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.