O companie americană susţine că robotul pe care l-a dezvoltat este mai eficient decât omul în inspectarea şi culegerea roşiilor din solar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgo 1, un robot autonom creat de Root AI, un startup din Somerville, Massachusetts, are o misiune nu tocmai simplă pentru robot: să vadă când s-au copt roşiile să le culeagă astfel încât să nu le afecteze integritatea.

Robotul funcţionează în mod autonom, fiind dotat cu senzori şi camere care-l ajută să-şi găsească drumul şi să deplaseze printre culturi.

Acesta este dotat inclusiv cu faruri, putând să mărşăluiască prin sere la orice oră din zi sau din noapte pentru a culege roşiile imediat cum îşi dă seama că s-au copt.

Depistarea roşiilor coapte este o sarcină relativ uşoară pentru sistemul de inteligenţă artificială, care a folosit învăţarea mecanică pentru a deosebi o roşie coaptă de una crudă.

Culegerea propriu-zisă se realizează cu un braţ robotic care poate prinde şi trage roşiile cu o fineţe nu tocmai caracteristică unui robot, fără a rupe firele.

În capătul braţului există trei degete construite dintr-un plastic sigur pentru alimente, care se dovedeşte flexibil şi uşor de spălat.

Virgo 1 a fost gândit cu un robot modular. Prin modificarea software-ului, acesta poate fi adaptat şi altor culturi, nu trebuie să se limiteze strict la roşii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.