O operaţiune care poate dura şi zeci de minute în Photoshop se poate realiza acum automat în numai câteva secunde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinut de compania austriacă Kaleido AI GmbH, remove.bg este un website care elimină fundalul din fotografii printr-o operaţiune automată, pentru care tot ce are de făcut utilizatorul este să urce imaginea pe site şi o descarce pe cea procesată.

Operaţiunea este posibilă cu ajutorul AI-ul care foloseşte învăţarea mecanică deprinsă în urma procesării unui număr mare de fotografii cu persoane şi obiecte. Acesta este şi motivul pentru care eliminarea fundalului este posibilă doar pentru oameni şi obiecte.

Eliminarea fundalului din fotografii este o operaţiune la care designerii şi artiştii recurg în mod frecvent şi pentru care este preferat Photoshop. Însă, chiar cu Photoshop şi multă experienţă, această operaţiune consumă timp şi este foarte migăloasă.

Rezultatele sunt surprinzător de bune, fundalul fiind eliminat corespunzător în cele mai multe cazuri. Inclusiv în fotografiile în care subiectul are păr lung, un caz care necesită multă muncă în Photoshop pentru a scoate fundalul dintre firele de păr, decuparea arată foarte bine.

Fotografiile urcate de utilizatori pentru scoaterea fundalului nu sunt folosite în alte scopuri în afară de cel comunicat. Compania austriacă spune chiar că nu foloseşte imaginile utilizatorilor nici măcar pentru perfecţionarea în continuare a AI-ul cu ajutorul lor.

Serviciile site-ului sunt gratuite pentru uz personal. Pentru companiile şi profesioniştii care au nevoie să procese în scop comercial un număr mare de fotografii, sunt disponibil mai multe planuri tarifare cu abonamente lunare cuprinse între 39 şi 749 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.