Experţii cred că, până la jumătatea acestui secol, impactul negativ asupra sănătăţii oamenilor al producerii de energie va fi redus cu 80% prin trecerea la surse regenerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tratatul pentru climă de la Paris prevede reducerea emisiilor de carbon cu scopul de a scădea temperatura medie globală cu 2 grade Celsius. Însă, cu excepţia câtorva ţări care au anunţat că vor să ajungă la 0 emisii până în 2020, puţine naţiuni au luat măsuri concrete în acest sens.

Producţia contribuie cu 40% din poluarea cu carbon realizată de toate activităţile din zona de energie la nivel global.

Experţii de la Institutul de Cercetare a Impactului Climatic din Potsdam au realizat un studiu folosind modelele climatice şi de eficienţă energetică pentru a stabili trei posibile scenarii pentru scăderea sau eliminarea poluării din sectorul energetic.

În calcul a fost inclus indexul de sănătate a oamenilor, în paralel cu analiza nivelului total de emisii ale unei centrale de energie pe întreaga durată a folosirii acesteia.

În scenariul în care cea mai mare parte a emisiilor de carbon sunt eliminate prin trecerea la sursele regenerabile de energie până în 2050, impactul negativ al producerii energiei asupra sănătăţii oamenilor se reduce cu 80%.

Sănătatea omului este principalul câştigător al reducerii poluării, spune liderul echipei de cercetare, Gunnar Luderer.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimează că 4,2 milioane de oameni mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.