Ca urmare a scăderii numărului de violenţe din Siria şi Irak, numărul total al actelor teroriste s-a redus la nivel global în 2018 cu 33%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul Jane’s Terrorism and Insurgency Centre Global Attack Index realizat de firma specializată în informaţii militare Jane’s by IHS Markit arată că anul trecut s-au înregistrat cu o treime mai puţine atacuri teroriste decât în 2017.

15.321 de atacuri aparţinând unor grupări paramilitare au fost înregistrate în 2018. Acestea au generat 13.483 de victime în rândul civililor. Sunt cele mai mici cifre înregistrate din 2011.

Conform aceluiaşi raport, numărul atacurilor realizate de gruparea Stat Islamic a scăzut în 2018 cu 71,1%, ceea ce a dus şi o reducere cu 51,5% a numărului de victime făcute de această organizaţie.

Scăderile vin ca urmare a faptului că Stat Islamic a pierdut teritorii importante anul trecut.

Cu 63,6% a scăzut numărul atacurilor înregistrate în Siria, care nu mai este cea mai violentă ţară în 2018. Numărul fatalităţilor din Siria a scăzut anul trecut cu 44,7%.

Cea mai violentă ţară din lume ca număr de victime a devenit Afganistan, unde numărul atacurilor teroriste a crescut în 2018 cu 31,5%. Ca urmare, în Afganistan au fost înregistrate 4.180 de victime, cu 81,8% mai multe decât cu un an înainte.

Şi în Ucraina a crescut cu 18.4% numărul atacurilor paramilitare, ajungându-se la o cifră de 4.422 de atacuri. Ucraina a devenit cea mai violentă ţară din punctul de vedere al numărului de atacuri.

Escaladarea situaţiei din Ucraina este pusă aproape exclusiv pe seama a două organizaţii pro-Ruse care activează în regiunea Donbass.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.