Inteligenţa artificială va scuti utilizatorii Photoshop de munca, de cele mai multe ori migăloasă, de selectare a obiectelor complexe din imagini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adobe a prezentat un nou instrument pentru Photoshop, care promite să realizeze singur selectarea obiectelor după un singur click din partea utilizatorului.

Selecţia în Photoshop, cu excepţia formelor geografice simple, reprezintă în continuare un proces minuţios, chiar dacă sunt disponibile o serie întreagă de instrumente care ajută această sarcină.

În acelaşi timp, pentru învăţarea mecanică, unul din domeniile inteligenţei artificiale care avansează cel mai repede, depistarea unui obiect sau a feţei unei persoane, ori separarea subiectului de fundal au devenit deja ceva aproape banal.

Cele mai noi smartphone-uri folosesc această tehnică pentru a crea portrete cu efect bokeh (fundal blurat în spatele subiectului) care seamănă până la un anumit punct cu cele făcute cu ajutorul camerelor foto profesionale.

Aceeaşi tehnologie este folosită şi de Adobe în cadrul inteligenţei artificiale pe care a integrat-o deja în produsele sale şi pe care a numit-o Sensei.

Noul instrument se numeşte Object Selection şi este inclus în grupul Magic Wand de pe bara laterală de instrumente.

Pur şi simplu, după selectarea instrumentului, utilizatorul trebuie doar să indice obiectul sau persoana pe care doreşte să o selecteze printr-un click. AI-ul se ocupă de restul.

Dacă este vorba de mai multe obiecte sau persoane, trebuie trasat un chenar cu acelaşi instrument peste elementele pentru care se doreşte realizarea selecţiei.

La fel se procedează şi când este vorba de obiecte mai mici, precum selectarea căciulii purtate de unul din subiecţi.

Deocamdată, această facilitate se află în lucru, urmând să fie integrată într-o versiune viitoare de Photoshop. Va fi interesant de văzut cât de corect vor fi făcute în realitate selecţiile şi cât va mai rămâne apoi utilizatorului de îmbunătăţit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.