Microsoft lansează o nouă facilitate pentru PowerPoint, care încearcă să ajute utilizatorul să susţină verbal prezentările cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizarea şi susţinerea prezentărilor sunt două lucruri diferite, cu niveluri diferite de dificultate, în funcţie de personalitatea celor care creează şi apoi prezintă slide-urile în faţa publicului.

PowerPoint este de departe cel mai folosit program pentru crearea prezentărilor, cu extrem de multe facilităţi, multe dintre ele neobservate şi nefolosite de cei mai mulţi utilizatori. Însă, cei de la Microsoft cred că pot ajuta cu mai mult decât crearea prezentărilor.

Compania americană anunţă Presenter Coach for PowerPoint, un instrument care foloseşte inteligenţa artificială pentru a ajuta utilizatorul să susţină prezentarea în faţa publicului.

Presenter Coach for PowerPoint poate fi folosit în faţa calculatorului pentru a exersa discursul care însoţeşte prezentarea, oferind feedback în timp real cu privire la diverse aspecte precum folosirea unui limbaj prea academic sau apelare la prea multe formulări de umplutură.

Acelaşi asistent digital avertizează utilizatorul atunci când acesta urmăreşte mot-a-mot prezentarea, atrăgându-i atenţia că ar fi bine să includă şi informaţii sau expresii care nu se regăsesc în prezentarea făcută în PowerPoint.

La finalul exerciţiului, Presenter Coach for PowerPoint afişează un rezumat al discursului, cu părţile bune şi rele observate, viteza cu care au fost rostite cuvintele etc. Tot aici asistentul va face recomandări pentru îmbunătăţirea susţinerii prezentărilor.

Noua facilitate va fi mai întâi disponibilă în cadrul aplicaţiei PowerPoint pentru web, urmând ca abia mai apoi să fie inclusă printr-un update în suita Office 365 pentru desktop.

De când a fost lansat, în 2016, instrumentul Designer din PowerPoint a fost folosit de utilizatori pentru crearea a peste 1 miliard de slide-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.