Adobe a lansat un update pentru aplicaţia de post-producţie video After Effects, care simplifică drastic operaţiunea de eliminare a obiectelor din cadrul filmărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2010, Photoshop primea una dintre cele mai utile funcţii. Numită Content-Aware Fill, aceasta promitea să elimine automat persoane sau obiecte întregi din fotografii, fără a fi necesară decuparea manuală.

Nu a funcţionat perfect încă de la început, însă după mai multe update-uri eliminarea cu două click-uri a elementelor din fotografii a devenit o banalitate pentru utilizatorii complexului program de prelucrare foto.

Acum, Adobe face acelaşi lucru cu aplicaţia After Effects. Eliminarea automată a obiectelor este mult mai complicată în cadrul clipurilor video, acolo unde obiectul trebuie recunoscut, urmărit şi eliminat din toate cadrele în care apare.

Noua facilitate a fost posibilă, conform celor de la Adobe, în urma îmbinării unor elemente preluate de la funcţia similară din Photoshop cu platforma de învăţare mecanică a companiei, Sensei.

Întreaga procesare se realizează local, ceea ce înseamnă că viteza operaţiunii va depinde de puterea sistemului folosit. AI-ul permite însă ca eficienţa să crească în timp, pe măsură ce acesta învaţă din fiecare operaţiune pe care o realizează.

Eliminarea obiectelor din video nu va fi la fel simplă pentru utilizatori, ca în Photoshop. Aceştia vor trebui să definească zona care va fi urmărită cu ajutorul măştilor.

Funcţia Content-Aware Fill este disponibilă în After Effects CC 2019 începând de astăzi, prin intermediul unui update.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.