Apple a convins încă 15 dintre partenerii săi folosească exclusiv energie regenerabilă în procesul de producţie a componentelor care intră în dispozitivele vândute de compania americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu cei 15 noi furnizori, dintre care se remarcă Foxconn şi TSMC, numărul total al partenerilor Apple care vor produce componente pentru iPhone, iPad şi alte produse Apple folosind numai energie regenerabilă a ajuns la 44.

Gigantul american se arată acum încrezător că-şi va depăşi propriul obiectiv şi că până în 2020 vor fi folosiţi 4 giga-waţi de energie regenerabilă în cadrul lanţului său de aprovizionare.

De remarcat că în anunţ Apple spune că a convins încă 15 dintre partenerii săi să folosească energie regenerabilă, nu că aceştia s-ar baza deja pe aceasta pentru producerea componentelor cumpărate de Apple.

De asemenea, Apple nu spune că va renunţa la serviciile partenerilor săi care nu acceptă propunerea. Probabil Apple nici nu şi-ar permite în acest moment să renunţe, spre exemplu, la serviciile Foxconn.

În aprilie anul trecut, Apple anunţa că sediile companiei funcţionează exclusiv pe bază de energie regenerabilă. Acelaşi lucru a devenit valabil în luna octombrie şi pentru magazinele fizice ale companiei.

Sediile şi magazinele companiei realizează doar 26% din poluarea totală de care este răspunzătoare Apple. Restul de 74% vine din partea numeroşilor parteneri ai companiei.

Apple a trebuit de-a lungul timpului să-şi convingă în acest sens şi propriii acţionari. Unii dintre aceştia s-au arătat îngrijoraţi că acest tip de iniţiative nu le aduc niciun beneficiu financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.