Walmart, unul din cei mai mari retaileri americani, anunţă că va apela la sisteme de realitate virtuală pentru pregătirea şi perfecţionarea profesională a actualilor şi viitorilor angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După derularea unui program pilot, în care a fost testată oportunitatea acestei idei, Walmart a decis să folosească realitatea virtuală pentru pregătirea celor peste un milion de angajaţi din magazinele sale.

Casca de realitate virtuală Oculus Go VR va fi disponibilă până la sfârşitul acestui an în fiecare din cele peste 5.000 de magazine. Pentru implementarea acestei soluţii, Walmart a apelat la STRIVR.

STRIVR este un producător de soluţii software pentru mediul virtual care a creat nu mai puţin de 45 de programe prin care angajaţii Walmart vor fi pregătiţi în tot ce ţine de operarea magazinelor.

Înainte de a fi folosite în magazinele Walmart, cei de la STRIVR se vor ocupa de implementarea şi testarea aplicaţiilor software personalizate special în ideea pregătirii angajaţilor.

Directorul de operaţiuni digitale al Walmart, Brock McKeel, spune că realitatea virtuală va grăbi procesul de formare al angajaţilor şi că acesta se va realiza cu mai puţină supervizare.

Realitatea virtuală va conferi eficienţă procesului de pregătire. Walmart nu va mai trebui să angajeze o firmă terţă pentru pregătirea noilor angajaţi sau să apeleze la angajaţii mai vechi în acest sens.

Compania americană a început să testeze această soluţie în urmă cu doi ani, iar până la finele acestui an în magazinele sale vor exista 17.000 de căşti de VR folosite pentru pregătirea şi perfecţionarea propriilor angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.