Un inventator din Filipine a creat o maşină zburătoare bazată pe tehnologia dronelor, despre care afirmă că ar reprezenta viitorul transporturilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inventatorul a ieşit cu vehiculul dintr-un hangar în ovaţiile spectatorilor, lăsând în urma sa un nor de praf.

Kyxz Mendiola, fost dansator şi cameraman, a zburat câteva minute într-un vehicul proiectat pentru un singur pasager, propulsat de o tehnologie ”multicopter” utilizată la dronele mici, fără pasageri.

”A fost extraordinar. Toată muncă grea a dat rezultate. Totul a funcţionat perfect”, a spus Mendiola după ce a afirmat că a fost primul zbor test public pentru invenţia sa.

Vehiculul lui Mendiola, ” Koncepto Milenya”, poate zbura la o înălţime de 6,1 metri şi poate atinge o viteză de 60 de km/oră, dar zborul inaugural a durat mai puţin de 10 minute.

Inventatorul a spus că a durat mult timp să strângă fonduri pentru componentele vehiculului cu un singur loc, alimentat de şase baterii litiu-ion, care este dotat cu o staţie de radio frecvenţă.

”Apăsaţi un buton şi va urca, apoi apăsaţi stickul în faţă şi se va deplasa înainte. Este foarte inteligent, de aceea afirm că are mult potenţial”, a explicat Mendiola.

Vehiculul zburător poate transporta o greutate de până la 100 de kilograme şi poate înlocui călătorii de ore întregi cu maşinile în oraşe precum capitala Manila, afectată de o problemă cronică de trafic, consideră Mendiola.

”Atunci când trebuie să facem un drum de o oră cu maşina, cu acest vehicul îl putem face în cinci minute”, a mai spus Mendiola. El a adăugat că un element suplimentar de siguranţă este existenţa a 16 motoare rotative, care permit continuarea zborului chiar dacă unul sau două se defectează.

O companie australiană, Star8, se asociază cu Mensiola pentru dezvoltarea vehiculului, după ce un film despre acesta a devenit viral pe reţelele de socializare.

Directorul general al Star8, Jacob Maimon, a spus că vrea să producă vehiculul în serie în Australia, Europa şi Hong Kong, după ce îl va ajuta pe Mendiola să îl perfecţioneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.